1 juni 2019
10:00

IFK Aspudden-Tellus Blå 2

Referat: Mälarhöjdens IK Fotboll 3 - IFK Aspudden-Tellus ...

Vi tog emot Aspudden för derby på skolplan. Vi tog snabbt kommandot och tog ledningen redan efter 5 sekunder. Killarna visade upp ett mycket fint passningsspel precis som tidigare matcher och vi drog iväg ganska snabbt målmässigt och avslutade perioden med 5-1. Med en spelare mer på planen blev det betydligt jämnare och även om vi fortsatte spela bra även i andra perioden så reducerades vår ledning och vi gick till periodpaus med endast 6-5 ledning. I sista perioden tog vi över igen bl.a genom att anfallarna jobbade enormt bra både upp och ned. Slutresultatet blev till sist 11-6. Vi fick nästan hela matchen spela med en färre spelare eftersom vi på bara några minuter skapat en stor ledning och efter andra perioden blev det lite frustrerande för killarna att motståndarna fick fortsätta med extra spelare. Men så är ju reglerna och med en stark avslutning så gick det ju riktigt bra ändå. Det vi tränat extra på och som killarna gjorde riktigt bra under matchen var att vända spel, inte hamna i passningsskugga, försöka få lite mer längd på passningarna, att titta upp och passa till dem som har bättre läge, att ta skott från distans när bra läge ges, att starta igång spelet snabbt från sidlinjen, att anfallarna snabbt sätter press på försvararna, att hamna på ”rätt sida” om motståndarna i försvarsspelet, att hålla ihop laget genom att backar följer med upp i anfallet och att anfallare följer med ner och förvarar. Kul att se denna utveckling!